Esittely

Ciceron mukaan ”onnellinen elämä on mielenrauha ”. Mielenrauha on sitä, että sinulla on hyvä olla juuri tässä hetkessä. Usein psykoterapiaan hakeudutaan silloin, kun mielenrauha järkkyy.

Jos ihmisellä on ollut paljon vastoinkäymisiä, hänen voi olla vaikea uskoa siihen, että elämällä olisi hänelle jotain hyvää tarjottavana. Kuitenkin kaikkein synkeimmissäkin elämätilanteissa on voimavaroja, ja pohjimmiltaan jokaiseen ongelmaan sisältyy aina myös muutostoive. Koen, että tehtävänäni on ylläpitää toiveikkuutta, koska kaikilla ihmisillä on oikeus tavoitella hyvää elämää.

Terapiassa on mahdollisuus myös pohtia omaa menneisyyttään. Kannamme lapsuuden kokemuksia itsessämme ja joskus meidän täytyy palata lapsuuteen voidaksemme vapautua elämään nykyisyydessä. Välillä pelkästään hankalista asioista ääneen puhuminen voi helpottaa. Usein meillä on omaa hyvinvointiamme rajoittavia ajatustapoja ja uskomuksia, joiden muuttamiseen itselle hyödyllisemmäksi voi tarvita ulkopuolista apua. Psykoterapiassa voidaan löytää asiakkaan aikaisempia selviytymiskeinoja ja korvata niitä uusilla ja rakentavilla. Vastaanotollani voi työstää omia tunnelukkoja, niin etteivät tunteet enää lukitsisi toimimaan haitallisesti. Tämän lisäksi olen seksuaalineuvojana perehtynyt sukupuoli- ja seksuaali- identiteettiin liittyviin kysymyksiin.

Työskentelytapani on ensisijaisesti tunne- ja myötätuntokeskeinen, ja osaan olla myös lempeän jämäkkä. Psykoterapeuttina lähden asiakkaan kanssa tutkivaan ja tasavertaiseen yhteistyösuhteeseen. Ratkaisukeskeisen ajattelun mukaan terapeutilla tuleekin olla ”ei tietämisen asenne”, koska asiakas on oman elämänsä asiantuntija.

Olen tehnyt pitkään psykoterapiaa ja nyt minussa on herännyt tarve pysähtyä oman herkkyyteni äärelle. Tarjoan vastaanotollani myös intuitiivista työskentelyä ja hyvinvointivalmennusta.

Intuitiivisessa työskentelyssä kohtaan sinut tasavertaisena kanssakulkijana. Työskentelyssä pysähdymme meissä olevan viisauden äärelle ja tuon tapaamiseen sen, mitä minussa nousee sillä hetkellä.

Rakennumme vuorovaikutuksessa ja luonani voit pysähtyä ihmettelemään elettyä elämää, mahdollista solmukohtaa ja tai kurkotella kohti tulevaisuutta valjastaen jo sinussa oleva viisaus käyttöön.

Tämän lisäksi tapaan mielelläni pareja ja pienryhmiä.

Huomioithan, että intuitiivinen työskentely ei ole psykoterapiaa, eikä korvaa sitä. Käynnit eivät myöskään ole terveydenhuollon palvelua, joten niistä ei jää merkintää (pois lukien yksilöpsykoterapiat).

Lähdetään yhdessä etsimään tietä kohti arvojesi ja toiveidesi mukaista elämää!